Най-вкусните рецепти от Иван Звездев.

"Най-много ми хареса лютата шарена сол"

  • IMG 6831

Иван Звездев бе специалният гост на второто издание на очертаващият се като национален фестивал - този на Шарената сол.

 

В село Бъта покрай трапезите, известният български кулинар ни разказа за впечатленията, които останаха в него след края на тържеството. "Много ме впечатли един пудинг, който е от царевично брашно и от сини сливи с ориз. Много неща ме впечатлиха  всъщост, но това особено..., а и пък беше доста вкусно, ако трябва да бъда честен", коментира той пред NoStop.bg

 

Иван Звездев не пропусна да вземе и от нашенските традиционни рецепти. "Харесвам традиционните български ястия и събирам такива рецепти, тъй като интересът към народната кухня е доста голям", каза професионалният кулинар.

 

А ето и мнението му за основния предмет на фестивала - шарената сол: "По принцип всички традиционни видове шарена сол ми харесаха, но най-много от всички ме впечатли лютата, тъй като самият аз обичам лютото", категоричен бе Иван Звездев.

 

IMG 6816

 

Кулинарът е готов да дойде отново. "На Коледа също бях в Панагюрище, като показвахме пред нашите зрители традиционната коледна трапеза на панагюрци - начинът, по който се правят яйца по панагюрски - дори бих могъл да кажа, че те са едно национално съкровище... И да, догодина може би също ще дойда на празника на Шарената сол, тъй като с кмета вече имаме такава идея".